Achtergrond

‘Er zijn meer begeleiders dan technostarters zelf’

Karlijn Raats
Reading time: 11 minutes

Denk eerst na over wat je wilt en kom tot een productoplossing voordat je het op de markt brengt. Duik juist de markt in zodra je een idee hebt, je kunt niet snel genoeg verkopen. Niet alle begeleiders van technostarters zijn het met elkaar eens over hoe de beginnende ondernemer zijn product moet lanceren, maar de verschillende visies geven wel aan dat er meerdere deuren zijn voor aanstormend technisch ondernemerstalent om bij aan te kloppen. De TU Delft, de TU Eindhoven, Vision Dynamics en Yes!Delft zien dat de net afgestudeerden meer dan wie ook kennis hebben van de nieuwste technologieën.

In 2000 tekenden de Europese lidstaten het Lissabon-akkoord, waarin de doelstelling vooropstaat dat tegen 2010 de EU de meest competitieve en dynamische kenniseconomie ter wereld moet zijn. In Europa leverden universiteiten het gewenste kennisniveau, maar economische initiatieven liepen achter. Om dat aan te pakken en gehoor te geven aan politieke richtlijnen, besloten de gemeente Delft en plaatselijke technische universiteit de handen ineen te slaan om jonge bedrijven een duwtje in de rug te geven. Yes!Delft was geboren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one for only €15 and enjoy all the benefits.

Login

Related content